• Novinky

        • Vystúpenie na jarmoku v Šuranoch
          • Vystúpenie na jarmoku v Šuranoch

            V rámci každoročného jarmoku v Šuranoch dostávajú priestor na kultúrne vystúpenie aj žiaci základných škôl. Naši žiaci si pod vedením pani vychovávateľky Renátky Foltanovičovej pripravili skvelé tanečné číslo v podaní dievčat z ŠKD. Veríme, že sa Vám ich tanečné vystúpenie páčilo a že Vám vyčarilo úsmev na tvári.

        • Talentcentrum
          • Talentcentrum

            Dňa 19. septembra 2022 naši deviataci navštívili Talentcentrum v Nitre, kde mali možnosť spoznať viac sami seba. Otestovali svoje vedomosti, zručnosti i špeciálne schopnosti a zistili, aké povolanie by mohli v budúcnosti vykonávať. Pre mnohých bolo zaujímavé spoznať viac svoje silné stránky i to, v čom sa im menej darí, aby sa mohli ďalej rozvíjať.

        • Vyhlásenie zbierky pre útulok "Zatúlané labky"
          • Vyhlásenie zbierky pre útulok "Zatúlané labky"

            Milí žiaci,

            väčšinou všetci radi oslavujeme svoje narodeniny alebo meniny, možno aj preto, že sme obdarovaní darčekmi. Aj zvieratká majú svoj sviatok, ktorý sa pomaličky blíži - 4. októbra 2022 - utorok. Je to iba jeden jediný deň do roka z 365 dní.

            Pokúsme sa spoločne obdarovať zvieratká z útulku "Zatúlané labky" na Kostolnom Seku.

            Od pondelka t. j. 26. septembra do pondelka t. j. 3. októbra 2022 môžete priniesť do školy konzervy, pamlsky, granule, deky, hračky...hlavne pre psíkov a mačičky. Všetky darované veci treba odovzdať pani učiteľke Malíkovej ráno do 7:50 alebo po vyučovaní od 13:15.

            V prípade, ak nám majitelia útulku umožnia návštevu, budú oslovení najaktívnejšia žiaci a so súhlasom rodičov zanesieme vyzbierané "darčeky" zvieratkám.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            Dňa 22. septembra 2022 sme sa zapojili do finančnej zbierky slabozrakým a nevidiacim na Slovensku. Naši žiaci, rodičia a pedagógovia sa zriekli svojich peňazí v prospech iných, nezištne, len z lásky. Nech nekonečne dobrý Pán Boh odmení všetko dobro, ktoré konáte pre druhých.

            Podporiť nevidiacich a slabozrakých prostredníctvom verejnej zbierky Biela pastelka 2022 môžete týmito spôsobmi:

            • ľubovoľným príspevkom do prenosnej pokladničky dobrovoľníkov Bielej pastelky v uliciach slovenských miest a obcí v piatok 23. septembra 2022
            • on-line darom na našom webe (https://bielapastelka.sk/)
            • zaslaním SMS na skrátené číslo 820 s ľubovoľným textom v hodnote 2 € v sieti všetkých operátorov
            • vložením ľubovoľného príspevku na účet Bielej pastelky číslo: SK23 1111 0000 0014 3025 8006
        • Starý mobil sem!
          • Starý mobil sem!

            Milá žiačka, milý žiak!

            Prines staré, nepotrebné, hoci aj rozbité mobily a zapoj sa do súťaže. Podrobnejšie informácie si dostal v EDUPAGE správe.

            Buď kreatívny, popýtaj sa, či niekto v tvojom okolí nemá staré mobily a potrebuje sa ich zbaviť - Ekologicky. Viac mobilov = väčšia šanca na výhru.

            Pomôž svojej škole, pretože za čo i len jeden mobil škola získa body, ktoré na konci roka vymeníme za hodnotnú vec z katalógu odmien.

        • Vyhodnotenie EKO-hliadok
          • Vyhodnotenie EKO-hliadok

            V našej škole nám záleží na správnom triedení odpadu. Koše na separovanie odpadu sú v každej triede, ako aj na chodbách. Aby sme však dávali odpad tam, kam patrí, na to je potrebné dohliadnuť. Kvôli tomu sme minulý školský rok zriadili EKO-hliadky v každej triede. Na začiatku školského roka sme ich členov za ich aktivitu odmenili. Ďakujeme pani učiteľke Šrankovej a Malíkovej za aktivity, ktoré vedú naše deti k zodpovednému správaniu sa.

            S pozdravom: Do separovania!

        • Ponuka krúžkovej činnosti 2022/2023
          • Ponuka krúžkovej činnosti 2022/2023

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            dávame Vám do pozornosti ponuku školských krúžkov na našej škole. Tešíme sa na vás milí žiaci, že spolu s vami strávime zaujímavé a plnohodnotné chvíle v nasledujúcich krúžkoch:

            ___________________________________________________

            1. Mgr. Jozef Hlavatý - Všestranníček (spev, tance, angličtina, pingpong) - utorok o 13:30
            2. Mgr. Iveta Dobrovodská - Detská atletika - streda od 14:00 do 16:00
            3. Mgr. Zita Garayová a Mgr. Marián Vizy - Turistický krúžok - priebežne podľa ponuky (najčastejšie v soboty) počas školského roka + účasť je možná aj pre rodičov a priateľov školy
            4. Mgr. Marián Vizy - Programovanie Micro:bit pre 2. stupeň - streda o 13:45
            5. Mgr. Lucia Holková - Kreatívko - piatok od 13:30 do 14:40
            6. Mgr. Andrea Malíková a Mgr. Erika Šranková - Ekologicko-biologický krúžok - streda o 13:45
            7. Mgr. Kristína Patkósová - Zdravý chrbátik (FIT lopty) - streda od 13:30 do 15:30
            8. Mgr. Anežka Šimunková - Hravá matematika pre 6. ročník - pondelok
            9. Mgr. Linda Škandová - Cvičenia zo SJL pre 9. ročník - utorok od 13:45
            10. Mgr. Janka Zrubcová - Cvičenia z MAT pre 9. ročník - štvrtok od 13:45

            ___________________________________________________

            Ďakujeme.

        • Deň finančnej gramotnosti
          • Deň finančnej gramotnosti

            ...a takto sme si na našej škole pripomenuli Deň finančnej gramotnosti. Žiaci mohli riešiť zaujímavé úlohy, ktoré im pomohli lepšie porozumieť hodnote peňazí a správnemu zaobchádzaniu s nimi. Za prípravu ďakujeme pani učiteľke a koordinátorke finančnej gramotnosti Mgr. Anežke Šimunkovej.

        • Môj prvý deň v škole
          • Môj prvý deň v škole

            Dnes si Vám dovoľujeme predstaviť našich nových prváčikov, ktorí po slávnostnom otvorení školského roka 2022/2023 strávili svoj prvý deň v škole. Už sa nevedia dočkať ako sa naučia čítať, písať a počítať a taktiež sa veľmi tešia, ako strávia spolu nasledujúcich 9 rokov. Všetkým vám držíme palce, budeme sa vám snažiť pomáhať a tešíme sa spolu s vami, že ste súčasťou našej veľkej školskej rodiny.

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

            Príbeh ďalšieho školského roka sa začal...

            Všetkým našim žiakom prajeme úspešné štúdium, plno nových zážitkov, vedomostí a skúseností v duchu viery, lásky a priateľstva.

            Všetkým rodičom opätovne ďakujeme za dôveru, ktorú vložili do rúk našich pedagógov a všetkých zamestnancov školy formujúcich osobnosť ich ratolestí.

            Ďakujeme hlavne Pánu Bohu za požehnanie, že Cirkevná základná škola Žofie Bosniakovej v Šuranoch mohla aj v tento školský rok 2022/2023, kedy si pripomíname jej 30. výročie vzniku, privítať do našej veľkej školskej rodiny ďalších šikovných, usmiatych a nedočkavých prváčikov, ktorých triednou pani učiteľkou sa stala Mgr. Zita Garayová.

            ĎAKUJEME za podporu a dôveru.